APA TUNGGU LAGIII??? BERUBAH.....BERUBAH....BERUBAH....

Sampai bila lagi kita nak beri alasan-alasan yang xdapat memberi kita PULANGAN pun..Jadi anda patut berubah, kerana yang pastinya untuk makanan, pakaian, perkakas rumah dan pendidikan semestinya akan jatuh dalam akaun perbelanjaan tapi mulakanlah langkah anda untuk mendapatkan kembali apa yang anda belanjakan.
Jangan cakap takde duit, rakan2...simpanan tu bukan duit ke rakan2? kalo kata xde duit, Allah buat kan xde duit betul2 lagi masak kita..so rakan2 sekalian, secara realitinya duit simpanan yang anda ada tentu2la dapat hasil hanya selepas setahun, cukup tahun update buku simpanan, mesti ada yg mengeluh.."banyaknye aku simpan, pulangan sikit je" haaa....sini kita ada cara nak bagi pulangan BANYAKKKKKK sebelum cukup setahun~

Tuesday, May 10, 2011

Different View


Majlis di Putrajaya memberikan saya suatu perspektif baru, ni pasl nya aku dapat pendapat baru selain dari pembacaan dan penilaian terhadap industri ini. Maksd ak adalah, industri MLM (multilevel marketing)...sedikit info, industri MLM ini da bertapak di Malaysia hampir 40tahun..dan kenapa tidak, kerana ia sendri telah melahirkan lebih kurang 5,500 org jutawan itu pun dalam bidang kecantikan/kesihatan/penjagaan rumah/penjagaan kereta dan sebagainya. Jadi rakan2 jgn terlalu menjadikan industri ini sebagai suatu yg terlalu buruk untuk di ceburi...tapi sy pasti, kita sbg org melayu ni, mmg dah asl pun dari bangsa pedagang..xharus lagi nak di ketepikan...jadi ayuh! bangkit la wahai bangsaku....pilihla untuk berniaga jgn takot akan gagal keran kehidupan penuh dengan onak ranjau dan duri dan bukan sentiasa harum mekar mewangi shj....xslh mencuba..org2 usahawan yg berjaya pun mesti ada perit getir yg mereka lalui bukan...tidak semua indah..tidak semua cantik tapi apa yg cantikny bila usaha kita mendapat pulangan..yg kadang2 rezeki seseorg itu berikan pulangan yg tidak kurang hebattnyaaaa~ alhamdulillh...kesusahan ku telah menjadi kesenangan ku...ayuh! bangkit! bangkit!!!!! mari bersama dgn ku!!! kita menjana ekonomi bangsa kita!!! HEBAATTTTTTTTTTTTTT..heyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!

1 comment:

  1. picture ni sy dgn slh seorg jutawan muda..keinginan kejayaan dtg dr semangat yg kukuh dan jitu..hebatt..hny berumur 27thn telah mencecah pendapatan lebih 200K sebulan.

    ReplyDelete